Имам я от около 2 години и половина. Започна да цапа почти веднага след като я обслужих. Карах я и не и обръщах внимание, докато тази зима започна да пали трудно и всякаш на 2 - 3 цилиндъра. Сложих и една нова присадка и нещата се пооправиха, в смисъл че проблема с паленето отпадна, но продължава да цапа смукателния колектор. Мисля че може би имам проблем със сепаратора на отдушника, но той така е заврян че не се пипа. Ако някой патил може да посъветва ще съм благодарен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Омасляване от отдушника на картера 145 2.0 TD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениекакво масло си сложил. май проблема ти е в него..Проблема с омасляването го реших като разглобих маркуча и го пуснах на долу а дупката след въздушния филтър я запуших
Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщениеаз от доста време съм с 15W40 на Валволин (червената опаковна,с някакви добавки била)и го имам този проблем,както и горене на масло при по-големи натоварвания(и то не винаги).Дали да не пробвам 10W40.Проблема с омасляването го реших като разглобих маркуча и го пуснах на долу а дупката след въздушния филтър я запуших
In God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
-
ESSO 10 W 40. Сега погледнах и ме е срам, колата е 146. Няма смисъл да слагам минерално масло, защото компресията ми се вдигна на 32 - 33 след присадката. В сервиза на Дидо на Орехчето я измериха и казаха че е ОК. И те ми предложиха да отведа отдушника под купето, но ми се вижда тъпо- това не е Жигули. Между две смени наливам по- малко от 1 литър масло - не мисля че гори многоLast edited by rumata; d.m.y г., 18:16.
Comment
-
Първоначално публикувано от rumata Покажи съобщениеESSO 10 W 40. Сега погледнах и ме е срам, колата е 146. Няма смисъл да слагам минерално масло, защото компресията ми се вдигна на 32 - 33 след присадката. В сервиза на Дидо на Орехчето я измериха и казаха че е ОК. И те ми предложиха да отведа отдушника под купето, но ми се вижда тъпо- това не е Жигули. Между две смени наливам по- малко от 1 литър масло - не мисля че гори многоАlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщениеЕsso 10w40 е прилично масло,а при разход около литър на 10000км не ти е за отваряне мототра.
Comment
-
Първоначално публикувано от rumata Покажи съобщениеESSO 10 W 40. Сега погледнах и ме е срам, колата е 146. Няма смисъл да слагам минерално масло, защото компресията ми се вдигна на 32 - 33 след присадката. В сервиза на Дидо на Орехчето я измериха и казаха че е ОК. И те ми предложиха да отведа отдушника под купето, но ми се вижда тъпо- това не е Жигули. Между две смени наливам по- малко от 1 литър масло - не мисля че гори много
Но при мен проблема е в турбото и като я държа дълго на високи обороти харчи и то здраво
Comment
-
Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщениеКолега с масло с вискозитет 10W40 ще ти го изгаря дори повече. Когато започне да гори масло трябва да се ориентираш към по-гъсто масло, някаква добавка или основен ремонт - по твое усмотрение. Баща ми има една кола дето понагаря масълце и й сипахме мотул 15W50 и сега работи добре, не го пипа и грам. а това че си запушил отдушника на картера не е много добре, защото картерните газове трябва да излизат все от някаде.Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
Никой ли не се е пробвал да свали и почисти сепаратора на отдушника на картера? Днес го гледах и ми се струва че ако се свали стартера ще има някакъв достъп. Питам дали ме чака някаква изненада след като го сваля, защото по метода на изключването ми се струва че той е виновника за омасляването.
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщениеЕто колко се омаслява мойта след 13хил км. Почвам да се замислям и да правя като reptli
ти колко масло доливаш от смяна до смяна?
Comment
-
Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщениеуау, а аз си мислех, че няколкото капки на филтъра трябва да ме притесняват...
ти колко масло доливаш от смяна до смяна?
Comment
Comment